Wednesday, May 16, 2018

Mekap bersanding Meera

Tarikh: 12.5.18
Acara: Bersanding.
Client: Meera.

Sebelum dan selepas mekap.
Requested mekap pink2.Kening tak cukur, saya buat teknik gam.
Kening saya akan buat ikut permintaan tau sebab ada sesetengah orang tak suka kening gam, ada yang nak gam supaya lebih kemas terutama bila dalam gambar.Ada pulak yang tak bagi buat kening sangat, so saya akan ikut permintaan client.Boleh begitau sebelum mula mekap.





Selamat pengantin baru Meera.


Untuk pertanyaan atau booking mekap boleh
Dm di ig fabulousitibnc atau Pm di facebook page fabulousiti beauty & closet.

Untuk musim raya ni masih ada yang kosong.
Saya dah buka semula mekap untuk majlis bertunang, nikah, bersanding, dinner, photoshoot dan mekap simple untuk pengapit, bridesmaid, tetamu dan ahli keluarga tapi tak ambil ramai-ramai dalam satu masa.

Harga berbeza untuk mekap majlis penting dan mekap simple.Bukan harga saja berbeza, tapi kualiti dan produk yang digunakan pun berbeza, hasil dan ketahanan mekap pun berbeza, jadi jangan la nak kahwin tapi ambil yang mekap simple tu, naya ja kalau pengantin tetiba tak nampak cantik berseri macam betul-betul pengantin.Majlis sekali seumur hidup oiii! melabur sikit takpa asalkan nampak cantik boleh jadi kenangan manis seumur hidup, terutama dalam gambar.


Terima kasih.

Wednesday, May 2, 2018

Mekap nikah meera.

Assalamualaikum.


Tarikh: 1.5.18
Acara: Nikah.
Client: Meera.


Kalau anda hairan kenapa dah lama saya tak update pasal mekap, sebenarnya saya berehat kejap dari job mekap.Insyaallah kalau diizinkan Allah nanti saya aktif semula, cuma buat masa ni saya hadkan job mekap saya.Bila saya rasa ok, baru saya akan ambil job.Macam kali ni, saya mekap meera untuk majlis nikah.Request mekap natural termasuk di bahagian kening.




Selamat pengantin baru meera.




Terima kasih.

Wednesday, December 20, 2017

Mekap nikah + bersanding Fadliatul



Assalamualaikum.


Tarikh: 17.12.17
Acara: Nikah terus bersanding.
Client: Fadliatul.


Client tak mau mekap yang over sangat jadi saya buat mekap yang nampak sederhana, tak over sangat dan natural sangat.


gambar ni guna studio lighting.Semua gambar nampak macam terang atau gelap sebelah sebab lighting semua hala ke tepi ja hehe.


Thanks Fadliatul ambil mekap kat saya.Minta maaf kalau ada salah silap.





Terima kasih.

Thursday, November 30, 2017

Mekap Nikah Najihah



Tarikh: 26.11.17
Acara: Nikah.
Customer: Najihah.


Assalamualaikum.
Mekap nikah untuk Najihah.Kening tak cukur dan tak gam.
Saya letak warna2 natural dan sedikit glitter di kelopak mata.


Thanks Najihah ambil mekap kat saya.Minta maaf kalau ada salah silap atau terkurang kat mana2.
Selamat pengantin baru 😊.


Instagram: fabulousitibnc


Terima kasih.

Sunday, October 1, 2017

Mekap nikah kak nurul

Assalamualaikum.


15.9.17 saya mekap kak nurul untuk majlis akad nikah.
Akhirnya dapat juga buat mekap ala2 indonesia macam yang kak nurul teringin tapi saya buat simple ja tak over sangat.Kening tak cukur dan tak gam.Kalau ada customer nak mekap macam ni kena request awal ya kalau tak, saya buat mekap biasa mengikut kesesuaian saja.Lagipun mekap ni ambil masa yang lama dan pengantin kena berani sebab eyeliner kat mata pun lebih dari biasa, jadi kalau tak yakin takut segan pula mekap macam ni nanti.


Close-up.


Selamat pengantin baru kak nurul.Thanks ambil mekap kat kami.




Pertanyaan/booking mekap: whatsapp 012-4141421(jangan call).
Jurusolek wanita kawasan kulim, kedah dan kawasan terdekat.


Terima kasih.

Monday, August 28, 2017

Mekap bertandang anis

Assalamualaikum.


Tarikh: 27.8.17
Customer: Anis
Acara: Bertandang.


Anis request tak nak letak celak di bawah mata.
Kening tak cukur dan tanpa bulu mata palsu.


Thanks anis share gambar.
Yang ni pun saya mekap ja, anis bersiap sendiri di rumah.


Untuk pertanyaan atau booking boleh whatsapp admin 012-4141421(jgn call)





Terima kasih.

Mekap Nikah + Bersanding anis

Assalamualaikum.


Tarikh: 26.8.17.
Customer: Anis.
Acara: Nikah terus bersanding.


Kening tak cukur dan tak letak bulu mata palsu.
Saya letak gambar mata ja sebab anis pakai purdah 😊


Thanks anis bagi gambar yang dah siap bersiap.
Saya mekap ja, anis bersiap sendiri kat rumah.


Untuk pertanyaan atau booking boleh whatsapp admin 012-4141421(jgn call).




Terima kasih.